Pagal šią sutartį Vokietijos kompanija KMW atliks 16-os kovinių ir dviejų mokomųjų haubicų PzH2000 modernizavimą ir techninių parametrų atstatymą iki gamintojo lygmens, atnaujins ir integruos valdymo ir vadovavimo sistemas, taip pat parengs techninę dokumentaciją pagal Lietuvos keliamus reikalavimus.

Modernizuotos haubicos Lietuvos kariuomenę pasieks etapais iki 2019 m. pavasario. Bendra 18-os haubicų PzH2000 atnaujinimo ir modernizacijos sutarties vertė yra 10,5 mln. Eurų.

Stiprindama netiesioginės ugnies paramos palaikymo pajėgumus, Lietuva 2015 m. iš Vokietijos įsigijo 21-ą 155 mm kalibro savaeigę haubicą PzH2000. Iš kurių 16 yra skirtos kovinėms užduotims vykdyti, 2 – mokomosios, o 3 – atsarginėms dalims.

Lietuvos kariuomenė savaeigėmis haubicomis apginkluoja Rukloje dislokuotą Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalioną. Lietuvos kariai jau vykdo karinį rengimą su pirmosiomis keturiomis 2016 m. vasarą į Lietuvą pristatytomis haubicomis.