Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje viceministras Romualdas Szeremetjewas (Šeremetjevas) sakė, kad lietuvių produkcija atrodo "optimistiškai". Jo nuomone, dabar specialistai turi įvertinti jos privalumus bei trūkumus ir tuomet bus galima svarstyti apie pirkimo galimybes.

Pareigūnas pažymėjo, kad daug tikisi iš trečiadienį prasidėjusios parodos - seminaro "Lietuvos ir Lenkijos mokslas ir pramonė saugumui ir gynybai", kur abiejų šalių atstovai turi puikias sąlygas užmegzti naujus ryšius bei išplėsti dabartinį bendradarbiavimą.

R. Szeremetjewas ir Lietuvos krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius pasirašė dokumentą dėl ginkluotės perdavimo bendro šalių bataliono LITPOLBAT lietuviškajam junginiui. Lenkų dovanojamos naujos įrangos vertė yra apie 1 mln. JAV dolerių.

Pasak lenkų viceministro, tokią pačią ginkluotę naudoja ir Lenkijos kariuomenė, o šia dovana siekiama suvienodinti LITPOLBAT turimą įrangą ir techniką.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją