"Lietuvos energijos" generalinis direktorius Arūnas Keserauskas BNS trečiadienį sakė, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos energetikų santykiai neturėtų pasikeisti. Jis tikisi, kad visos trys bendrovės "eis kartu".

Latvijos ir Estijos vyriausybės antradienį pritarė, kad bendrovės "Latvenergo" ir "Eesti energia" pasirašytų ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo stiprinimo. Dokumentas bus pasirašomas gegužės 26-ąją.

A. Keserausksas teigia, kad "Lietuvos energijai" nebuvo pasiūlyta prisijungti prie šio susitarimo ir jis nebuvo informuotas apie ruošiamą dokumentą.

Penktadienį A. Keserauskas vyksta į Rygą, kur susitiks su "Latvenergo" vadovais, kad išsiaiškintų, kodėl taip įvyko.

"Aš manau, kad procesas dar nėra pasibaigęs - tai tik pradžia. Ankstesnis mūsų susitikimas nerodė, kad galėtume atskirai dirbti ir manau, kad rasime kompromisus ir eisime kartu", sakė "Lietuvos energijos" vadovas.

Praėjusią savaitę jis dalyvavo trijų Baltijos šalių energetikų susitikime Taline, kur buvo aptartos bendros rinkos sukūrimo galimybės - tokią rinką numatoma sukurti iki 2002 metų.

Latvijos ir Estijos energetikos įmonių vadovai teigė, jog sustiprinus bendradarbiavimą būtų galima išsaugoti stabilias elektros energijos kainas, o Latvijos ir Estijos energetikos sektorių konkurencingumas padidėtų. Neatmetama ir šių dviejų įmonių sujungimo galimybė.

Teigiama, jog glaudus Latvijos ir Estijos energetikos įmonių bendradarbiavimas padidintų jų pajėgumus ir leistų sutaupyti nemažai lėšų, padidintų jų vertę tarptautinėje rinkoje bei investicinį patrauklumą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją