Penktadienį Jungtinių Tautų Saugumo Taryba aptarė etninių ir religinių mažumų padėtį Artimuosiuose Rytuose radikaliojo ekstremizmo ir terorizmo išpuolių kontekste, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

R.Murmokaitė pastebėjo, kad tūkstantmečius Artimuosiuose Rytuose gyvavusioms etninėms ir religinėms mažumoms iškilo reali išnykimo grėsmė - jų atstovai persekiojami, verčiami atsisakyti savo tikėjimo, žudomi. Lietuvos atstovė pabrėžė, jog Lietuvai ypač nerimą kelia regiono krikščionių likimas, kurių teroristinių-ekstremistinių grupuočių kontroliuojamose zonose gali netrukus išvis nebelikti.

Ambasadorė R.Murmokaitė ragino kovoje su radikaliuoju ekstremizmu ir terorizmu efektyviai taikyti turimus tarptautinius instrumentus, užkirsti kelią teroristų finansavimui, verbavimui, ginklų įsigijimui ir teroristų ryšių su tarptautiniu organizuotu nusikalstamumu plėtojimui.

Lietuvos ambasadorė taip pat pažymėjo, kad siekiant sėkmės kovoje su „Islamo valstybe“, regiono šalys privalo efektyviai spręsti atskirų grupių marginalizacijos, visų visuomenės sluoksnių įtraukumo, politinio dalyvavimo, socialinės ir ekonominės gerovės klausimus, užtikrinti gerą valdymą, teisės viršenybę, ir pagarbą žmogaus teisėms.