"Krizei sureguliuoti valdžia nesurado savyje politinės valios priimti nors kokius kompromisinius sprendimus. Nėra priimti sprendimai nei dėl naujos Vyriausybės, nei dėl naujos Konstitucijos, nei dėl politinio sureguliavimo. Trys mėnesiai neveikimo buvo klaida, kuria pasinaudojo provokatoriai", - trečiadienį LRT radijui sakė ambasadorius.

Anot jo, nors Lietuvos ambasada Kijeve įsikūrusi šeši kilometrai nuo miesto centro, joje visą naktį buvo girdėti bombų sprogimai.

"Keliai, vedantys į Kijevą uždaryti, metro neveikia, informacijos kanalai taip pat kai kurie užblokuoti, televizijos kanalai užblokuoti", - pasakojo diplomatas.

P.Vaitiekūnas dalyvavo ambasadorių susitikime su Ukrainos užsienio reikalų ministru Leonidu Kozhara. Šis diplomatus informavo apie situaciją šalyje.

"Užsienio reikalų ministras pateikė valdžios matymą, valdžios poziciją šitos situacijos atžvilgiu. Jis paaiškino, kad už viską yra atsakinga opozicija, kuri pradėjo konfrontaciją", - pasakojo Lietuvos ambasadorius.

Anot jo, priešprieša iš Kijevo keliasi į kitus šalies regionus - Lvovą, Ternopolį, Ivaną Frankovską.

Ukrainoje jau kelis mėnesius tęsiasi protestai prieš prezidentą Viktorą Janukovyčių. Jie prasidėjo prezidentui lapkritį viršūnių susitikime Vilniuje atsisakius pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga.

Pastarosiomis dienomis demonstracijos peraugo į kruvinus susirėmimus, per kuriuos žuvo dešimtys žmonių.