„Šiandien, kaip ir vakar, kaip ir beveik du mėnesius, Ukraina kovoja už savo laisvę ir nepriklausomybę, už europinį pasirinkimą, tačiau įtempta situacija lieka daugelyje Rytų provincijų“, - laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį sakė P. Vaitiekūnas.

Pasak jo, Rusija bando sukurstyti Ukrainoje pilietinį karą, suskaldyti Ukrainą, bet jai nesiseka. „Rusija remia separatistus ir pinigais, ir ginklais, specialistais. Propagandos mašina sukasi separatistų naudai, tačiau absoliuti dauguma Ukrainos Rytų provincijos žmonių, mūsų vertinimu, iki 70 proc., nori taikos ir remia vieningos Ukrainos idėją. Vienintelis dalykas, ko jie tikrai nori, tai kad Rusija juos paliktų ramybėje.“

Petras Vaitiekūnas
„Karas vyksta labai žiaurus. Žudomos šeimos, dvasininkai, Ukrainos politikai. Prieš mirtį jie dažnai kankinami, po mirties iš jų kūnų tyčiojamasi“, - tęsė ambasadorius Ukrainoje.

Jis taip pat nurodė, kad dabar Rusijos pozicija dėl prezidento rinkimų Ukrainoje pasikeitė – Rusija remia prezidento rinkimus. „Ukraina turi galimybę sukurti naują valstybę, nes senoji valstybė yra padalinta, dalis aneksuota. Ukrainoje bręsta supratimas, kad atėjo laikas sukurti naują valstybę ir Ukrainos bėdą paversti šuoliu į energiją, į Europos civilizaciją“, - nurodė P. Vaitiekūnas.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite ČIA.