Šeštadienį 17.30 val. ministras pirmininkas Andrius Kubilius, Vyriausybės nariai, prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė dalyvaus šv. Mišiose Vilniaus arkikatedroje už žuvusiuosius lėktuvo katastrofoje Smolenske, kurias laikys kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Sekmadienį 9 val. šaukiamas neeilinis Vyriausybės posėdis dėl gedulo Lietuvoje paskelbimo.

Šeštadienį per lėktuvo katastrofą žuvus Lenkijos prezidentui Lechui Kaczynskiui Lietuva prarado didelį ir nuoširdų draugą, teigia Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

"Tai slegianti žinia, didžiulė tragedija ir Lenkijai, ir Lietuvai. Lietuva prarado labai didelį ir nuoširdų draugą. Prezidento L.Kaczynskio veikla ir vaidmuo stiprinant regiono strateginę partnerystę ir rūpinantis svarbiausiais regiono reikalais yra sunkiai įvertinama", - BNS šeštadienį sakė A.Kubilius.

Lietuvos premjeras sakė manąs, kad L.Kaczynskio požiūris į Lietuvą buvo grindžiamas ir "iš širdies ateinančiais jausmais suvokiant Lietuvos ir Lenkijos istorinės partnerystės vaidmenį".

"Tos partnerystės vaidmuo buvo labai svarbus, ypač kalbant apie Rytų kaimynystės iniciatyvas, rūpinantis tokiomis kaimyninėmis šalimis kaip Ukraina, Baltarusija. Šiuo požūriu jis išsiskyrė savo labai aiškiomis ir tvirtomis nuostatomis", - sakė A.Kubilius.

Pasak Lietuvos vyriausybės vadovo, daugelį Lietuvai svarbių bendrų energetinių projektų Lenkijos prezidentas globojo asmeniškai.

"Daugelis bendrų energetinių projektų buvo jo asmeniškai globojami ir prižiūrimi. Pastoviai jautėme jo asmeninį rūpestį", - sakė A.Kubilius.