Nors visame pasaulyje šis indeksas yra pripažintas svarbiausiu rodikliu, vertinant žmogaus svorį, nustatant jo antsvorio ar nutukimo laipsnį, tačiau "Vilmorus" atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad daugiau nei pusė apklaustųjų nežino, ką reiškia sąvoka "kūno masės indeksas".

To nežino net ir dauguma gydytojų, o jei ir žino, savo pacientams jie vis tiek nenustato šio indekso.

Lietuvoje, pasak prof. Aleksandro Laucevičiaus, 19 proc. vyrų ir 35 proc. moterų yra nutukę. JAV nutukimas yra įvertintas kaip antroji pagal svarbą priešlaikinio mirtingumo priežastis. Pasaulio sveikatos organzacijos (PSO) duomenimis, koronarinei širdies ligai nutukimas turi didesnę įtaką negu kraujospūdis, rūkymas ar sutrikusi gliukozės tolerancija. 80 - 90 proc. žmonių, sergančių antrojo tipo diabetu, turi antsvorį arba yra nutukę.

Paskelbtos Kūno masės indekso savaitės tikslas - pasiekti, kad visuomenė, o pirmiausia, žinoma, medikai, suvoktų šio rodiklio reikšmę, kad gydytojai kreiptų daugiau dėmesio į pacientų svorio problemas, padėtų jas išspręsti racionaliomis, moksliškai pagrįstomis priemonėmis, teigia Nutukimo gydymo ir prevencijos komiteto pirmininkas prof.A.Laucevičius.

Europoje nutukimo gydymui panaudojama nuo 2 iki 7 proc. sveikatos apsaugai skiriamų lėšų.