Didesnė jų dalis buvo techniškai netvarkingi.

Ypač daug techniškai netvarkingų automobilių per pirmąją akcijos savaitę išaiškinta techninės apžiūros centruose ir stotyse, kur nurodytu laiku vairuotojai savanoriškai atvykdavo nemokamai pasitikrinti automobilių. Iš 974 patikrintų automobilių daugiau kaip 80 proc. buvo techniškai netvarkingi.

Akcijos "Saugiai sutikime 3-ąjį tūkstantmetį" metu ypač kruopščiai tikrinami šviesos prietaisai ir padangos. Daugiau kaip 36 proc. patikrintų automobilių buvo eksploatuojami su netvarkingais šviesos prietaisais, o daugiausia Vilniaus regione - beveik 65 proc. Su netinkamomis eksploatuoti padangomis daugiausia automobilių išaiškinta Šiaulių regione - 24 procentai.

Tvarkingiausi automobiliai yra Marijampolės apskrityje - čia akcijos metu išaiškinta 24 proc. techniškai netvarkingų automobilių - tai du kartus mažiau nei šalies vidurkis. Paaiškėjo, kad 17 proc. į apžiūrą atvykusių marijampoliškių važinėja automobiliais su netvarkingais žibintais ir 5 proc. - prastomis padangomis.

Kelių transporto priemonių valstybinės techninės apžiūros asociacijos "Transekta" su Kelių policijos tarnybos organizuota akcija vyks iki paskutinės šių metų dienos.