Instituto analitikė, socialinių mokslų daktarė Jolanta Reingardė „Žinių radijo“ laidoje „Pasaulis pagal moteris“ pasakojo, jog šiais laikais nebeužtenka žmonių įtraukti į darbo rinką.

„Temos aktualumą pagrindžia tai, jog Europa vis dar išgyvena gana sunkų ekonominį laikmetį, ypač Graikija. Buvo atkreiptas dėmesys į vyrų ir moterų užimtumą, finansiniai ištekliai, tai yra pajamos ir kokie yra skirtumai tarp jų pajamų ir darbo sąlygų aspektas. Neužtenka žmonių įtraukti į darbo rinką, reikia užtikrinti, kad žmonės turėtų galimybę dirbti kokybišką darbą, nebūtų išnaudojami ir už tą darbą jiems būtų adekvačiai sumokama“,- kalbėjo J. Reingardė.

Instituto analitikė pasidžiaugė ataskaitos rezultatais ir tuo, jog Lietuva stengiasi didinti savo intelektualinį kapitalą.

„Lietuvoje 60 procentų moterų baigia universitetus, lyginant su vyrais – tai daugiau moterų turi aukštąjį išsilavinimą. Tai reiškia, jog valstybė investuoja į intelektualų kapitalą. Ir nemaža dalis moterų neieško, kas jas galėtų išlaikyti, o pačios siekia užsidirbti. Tačiau ne viskas priklauso nuo noro“,- laidoje „Pasaulis pagal moteris“ sakė J. Reingardė.

Laida „Pasaulis pagal moteris“ transliuojama antradieniais 10.10 val.