Prezidentūra pranešė, kad šalies vadovė Dalia Grybauskaitė gavo Prancūzijos Prezidento Francois Hollande'o sveikinimo laišką, o JAV prezidento Baracko Obamos sveikinimus perdavė valstybės sekretorius Johnas Kerry.

"Valstybinės šventės proga siunčiu jums ir visiems Lietuvos žmonėms mano nuoširdžiausius sveikinimus. Džiaugiuosi, galėdamas pabrėžti tvirtą mūsų šalių draugystę ir kokybišką bendradarbiavimą. Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai prisidėjo kuriant vieningesnę ir darnesnę Europą. Nuoširdžiai tikiuosi, kad galėsime ir toliau dirbti kartu skatinant ekonomikos augimą ir užimtumą visoje Europos Sąjungoje", - rašoma Prancūzijos vadovo laiške.

ANot Lietuvos Prezidentūros, F. Hollande'as pabrėžė, kad Prancūzija yra pasirengusi bendradarbiauti su Lietuva Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

"Prezidento B.Obamos ir visų Jungtinių Valstijų žmonių vardu sveikinu Lietuvos žmones su 96-osiomis Nepriklausomybės metinėmis. Jungtines Valstijas ir Lietuvą sieja nuoširdi draugystė ir tvirtas įsipareigojimas ginti laisvę, demokratiją, gerovę ir įstatymo viršenybę. Lietuva šiemet mini 10-ąsias narystės NATO ir ES metines, pradeda darbą Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje. Jungtinės Valstijos su pasididžiavimu žvelgia į ilgalaikį ir rezultatyvų bendradarbiavimą tarp mūsų tautų", - teigiama J. Kerry oficialiame pareiškime.

Jis tikisi toliau dirbti kartu, skatinant demokratiją bei stiprinant dvišalius prekybinius ryšius.