Švenčiantieji Vilniuje šampano taures kėlė daugiausia Katedros aikštėje, Kauno gyventojai rinkosi prie miesto Rotušės, klaipėdiečiai – Teatro aikštėje. Mušant vidurnaktį žmonės sveikino vieni kitus ir linkės kuo puikiausių Arklio metų.

Vilnietis Andrius pasakojo, kad nepaisant fakto, jog visuomet labai laukia Naujųjų metų, tačiau kartais jį gąsdina masinio susibūrimo vietos, nes šventinius fejerverkus sprogdina ne tik profesionalūs pirotechnikai, bet ir patys gyventojai.

„Pernai aš slėpiausi po restorano stogeliu, su draugais norėjome šampano išgerti, o visur minia plūsta, buteliai mėtosi. Būna gražu, bet gana pavojinga, nes visur sproginėja fejerverkai. Rotušės aikštėse vieną kartą buvau išsigandęs, nes fejerverko liekanos nukrito prie pat manęs, žmonės paprastai nežiūri, kur meta“, - pasakojo vaikinas.

Specialistai kiekvienais metais perspėja gyventojus, kad būtų atsargūs su pirotechnikos priemonėmis. Jų teigimu, svarbiausia naudoti legalias priemones, negaminti savadarbių fejerverkų ir skaityti instrukcijas.

NAUJŲJŲ METŲ SUTIKIMAS VILNIUJE:

NAUJŲJŲ METŲ SUTIKIMAS KAUNE:

FEJERVERKAI KAUNE:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (596)