Prokuroras Jan Paškevič DELFI sakė, kad tyrimas dėl merginos mirties priežasties jau yra nutrauktas. Jo teigimu, pasitvirtino įtarimai dėl narkotinės medžiagos naudojimo.

„Kaltas būtent narkotinių medžiagų vartojimas. Šiuo atveju – perdozavimas kokainu. Mirties priežastis ir yra kokainas“, – paprašytas pakomentuoti plačiau, atsakė jis.

Anot J. Paškevič, tyrimo metu nebuvo nustatyti kokie nors požymiai dėl nusikalstamų veiksmų, dėl kurių mergina mirė, – narkotikų vartojimas buvo savanoriškas.

„Mes nenustatėme, kad narkotikai būtų vartojami per prievartą ar dėl kažkokių aplinkybių, pavyzdžiui, savižudybės, kito asmens įtakos. Nustatėme, kad narkotinių medžiagų vartojimas buvo savanoriškas. Niekas per privartą nespaudė, nevertė jų vartoti. Todėl buvo priimtas sprendimas ikiteisminį tyrimą nutraukti. Nustatyta, kad šiuo atveju nebuvo padaryta jokia nusikalstama veikla“, – patikslino jis.

Prokuroras stebėjosi, kad šis įvykis sukėlė tokį rezonansą. Jo teigimu, narkotikais apsinuodijama nuolat.

„Kažkodėl kai taip nutinka asocialiems žmonėms, niekas nekreipia dėmesio, tačiau kai turime jauną žmogų iš normalios šeimos, kažkoks rezonansas įvyksta“, – pastebėjo jis.

J. Paškevič taip pat pripažino davęs nurodymą įvertinti disponavimą narkotinėmis priemonėmis festivalyje.

Jo žiniomis, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal baudžiamojo kodekso 260 straipsnį: „Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu“.

DELFI primena, kad festivalyje „Sūpynės“ apsinuodijusi mergina ligoninėje atsidūrė sekmadienio vakarą (birželio 28 d.). Ketvirtadienį (liepos 2 d.) pranešta, kad ji mirė.

Jos draugai pasakojo merginą radę miške. Jie iš karto įtarė, kad ji apsinuodijo narkotinėmis medžiagomis. Tokią žinią sakosi išgirdę ir greitosios pagalbos medikai. L.e.p. Švenčionių rajono ligoninės direktorė Alena Gilienė DELFI patvirtino, kad mergina buvo atvežta labai sunkios būklės. Nors iš pradžių jos širdis dar plakė, smegenys jau buvo apmirusios.

Gydytoja taip pat patvirtino, kad tą patį savaitgalį sulaukė 4 apsinuodijusių pacientų. Vienas jų apsinuodijo alkoholiu ir amfetaminu, kiti – alkoholiu. Apsinuodijusių amžius – nuo 21 iki 25 m. Savo ruožtu Vilniaus greitosios medicinos pagalbos operatyvinių padalinių vadovas Igoris Lukaševas sakė, kad greitoji pagalba į festivalio zoną buvo kviesta 6 kartus.

„Mes nerašome diagnozių, tačiau pagrindinės iškvietimų priežastys – apsinuodijimas, įtariama, alkoholiu ir narkotinėmis medžiagomis. Amžius – nuo 21 iki 25 metų, vyrai ir moterys“, – pasakojo jis.

Savo ruožtu festivalio organizatoriai, kaip teigė, gerbdami savo lankytojus, komentarų apie šią situaciją neteikė, tik pareiškė užuojautą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (366)