Jungtinės Tautos paskelbė skubų tarptautinį humanitarinės pagalbos prašymą suteikti pagalbą staiga išaugus iš Pakistano grįžtančių pabėgėlių skaičiui ir šalies viduje dėl saugumo situacijos padaugėjus perkeltųjų asmenų.

Prognozuojama, kad iki metų pabaigos humanitarinės pagalbos prireiks ne mažiau kaip 500 tūkst. grįžtančiųjų afganų ir tiek pat šalies viduje perkeltųjų gyventojų. Pagalba bus ypač reikalinga artėjant žiemos sezonui. 2016 m. pradžioje Jungtinės Tautos skelbė, kad daugiau kaip 3,5 mln. žmonių Afganistane reikia humanitarinės pagalbos. Dabar šis skaičius išaugo 1 mln.

Užsienio reikalų ministerijos skirta humanitarinė pagalba Afganistanui bus pervedama Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro biurui.

Šia parama Lietuva prisideda prie tarptautinių pastangų suteikti humanitarinę pagalbą nukentėjusiems konfliktuose ir nuo stichinių nelaimių.

2016 m. Lietuva jau yra skyrusi humanitarinei pagalbai 801,5 tūkst. eurų, iš jų Užsienio reikalų ministerija skyrė 250 tūkst. eurų.