Atsižvelgdamas į tai, jog Latvijoje juntamas elektros energijos stygius, o Lietuvoje yra jos perteklius, tokį pasiūlymą A. Kubilius pateikė A. Bėrziniui per susitikimą ketvirtadienį Biržuose.

Anot Lietuvos premjero atstovo spaudai, A. Bėrzinį nustebino toks pasiūlymas. Latvijos premjeras sakė, kad "pasiūlymas įdomus", tačiau jis negalįs iškart į jį atsakyti.

Lietuvos ir Latvijos premjerai per susitikimą Biržuose ketvirtadienį sutarė, jog nuo kitų metų sausio 1 dienos turi įsigalioti bendra muitinės tranzito procedūra.

Įsigaliojus bendrai muitinės tranzito procedūrai, kroviniai būtų patikrinami tik kirtę vienos valstybės sieną, o per kitas Baltijos valstybių sienas važiuotų nebetikrinami.

Kaip BNS pranešė Lietuvos premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis, latvių pusei pasiūlius, premjerai A. Kubilius ir A. Bėrzinis svarstė, ar verta visoms trims Baltijos valstybėms kartu parduoti bendrą licenciją įdiegti jų teritorijose trečios kartos mobilaus telefono ryšį.

Nuspręsta per dvi savaites suburti ekspertų grupę, kuri pateiks savo siūlymus ir išvadas Vyriausybėms dėl to, ar verta visoms trims Baltijos valstybėms parduoti šią licenciją.