Lietuva yra perkėlusi 11 pabėgėlių, Latvija jau yra priėmusi 23 pabėgėlius, Estija – 19.

„Lietuva tikrai nelenktyniauja ir negalime sakyti, kad ta šalis, kuri daugiau persikelia, kad jai geriau sekasi įgyvendinti programą. Po įgyvendinimo, kuomet žmonės integruosis, tada bus galima palyginti“, - BNS sakė vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius.

„Aš manau, kad mes čia turėtumėme tikrai pirmauti, nes savo darbą atliekame kruopščiai, nes ieškome pirmiausia šeimų, o jų nariai turi įvairios darbo patirties“, - pridūrė jis.

Lietuva iš Graikijos yra perkėlusi penkių asmenų sirų šeimą, keturių asmenų pabėgėlių šeimą iš Irako ir porą iš Sirijos.

Asmenų perkėlimas vangiai vyksta visoje Europos Sąjungoje. Iki šiol po ES nares buvo paskirstyti nepilni 8 tūkst. pabėgėlių, nors yra susitarta dėl 160 tūkst. asmenų perkėlimo.

Pasak E.Jankevičiaus, sekmadienį Migracijos departamento pareigūnai išvyko į Graikiją nagrinėti 30-ies asmenų, kurie gali būti perkelti į Lietuvą, anketų.

„Bus tikrinama, ar tų žmonių anketoje nurodyta informacija apie kilmės šalį ir kitus dalykus atitinka tikrovę“, - sakė viceministras.

Lietuva pernai įsipareigojo per dvejus metus priimti apie 1100 pabėgėlius, Latvija - beveik 800, o Estija - maždaug 550 žmones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)