Vyriausybė posėdyje antradienį skyrė 25 tūkstančius litų Užsienio reikalų ministerijai Eurofakulteto įkūrimo Kaliningrado valstybiniame universitete išlaidoms iš dalies padengti.

Eurofakulteto donore Lietuva tapo kartu su Danija, Vokietija, Švedija, Suomija, Norvegija ir Lenkija, projektą finansuoti įsipareigojo ir Europos Komisija.

Eurofakultetai yra Baltijos jūros valstybių tarybos projektas, kurio tikslas - skatinti teisės, politologijos, viešojo administravimo ir ekonomikos mokslų vystymą ir dėstymą pagal europietiškus standartus.

Eurofakultetų programa jau kelerius metus įgyvendinama Vilniaus, Rygos ir Tartu universitetuose.

Lietuva, tapusi kuriamo Eurofakulteto Kaliningrade donore, turės savo atstovą jo patariamojoje grupėje ir jau nuo šių metų rudens galės siųsti savo dėstytojus į Kaliningrado universitetą.

Lietuva yra suinteresuota išsaugoti įtaką Kaliningrado srities raidos procesuose ir turi sukaupusi tam tikrą patirtį bendradarbiaujant su jos aukštojo mokslo įstaigomis.

Praėjusių metų pabaigoje Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) iniciatyva buvo įsteigta Lietuvos ir Kaliningrado srities akademinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų asociacija.

Kaip BNS sakė VU TSPMI direktorius Raimundas Lopata, Kaliningrado universitetas ypač palankiai įvertino lietuvių dėstytojų atvažiavimo perspektyvas, nes, su jais bendraudami, rusai jaučia mažesnį psichologinį ir kalbos barjerą, nei su Vakarų europiečiais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją