Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas pirmadienį Maskvoje pristatė naują Rusijos užsienio politikos koncepciją, kurioje, be kita ko, nurodomos geros perspektyvos plėtoti santykius su Baltijos šalimis.

Rusijos nurodoma santykių gerinimo sąlyga - kad Baltijos valstybės gerbtų Rusijos interesus bei savo rusakalbių gyventojų teises.

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Vygaudas Ušackas interviu BNS sakė, kad Lietuva teigiamai vertina, jog Rusija įžvelgė geras santykių su Lietuva ir kitomis Baltijos valstybėmis vystymosi perspektyvas.

Viceministras pabrėžė, kad Lietuva ir Rusija nuo pat valstybingumo atkūrimo įgyvendina pozityvių dvišalių santykių darbotvarkę, ypač Kaliningrado srities atžvilgiu.

Tačiau jis pažymėjo, kad dvišalių santykių vystymasis yra abipusis procesas. Todėl, pasak V. Ušacko, Lietuva tikisi, kad ir Rusija gerbs kitų šalių teises, tarp jų ir laisvę pasirinkti narystę tarptautinėse organizacijose, įskaitant NATO, kurios plėtimas yra saugumą ir stabilumą regione užtikrinantis veiksnys.

Kaip žinoma, Lietuva siekia tapti NATO nare, o Rusija skelbia, kad Baltijos šalių priėmimas į šį aljansą pažeistų jos interesus.