V.Bogušis patvirtino BNS, jog pareiškimą išeiti iš partijos įteikė pirmadienį, kartu su dar keturiais buvusiais partijos steigėjais, tarp jų ir partijos Krikščionių demokratų frakcijos pirmininku Vitu Karčiausku.

V.Bogušis tvirtino nebematantis būti prasmės partijoje, kuri neturi politinės ateities.

"Seniai brendo tas sprendimas. Labai paprastas dalykas, gruodį buvo partijos suvažiavimas, turėta vilčių persigrupavus išlikti politiniam gyvenime, bet kai partijos pirmininku tapo žmogus, vadovavęs rinkimų kampanijai, ir sugebėjęs ją visiškai subankrotinti, nebematau prasmės", - sakė V.Bogušis.

Buvęs parlamentaras bei buvęs LiCS pirmininko pavaduotojas V.Bogušis sakė kol kas nesijungiantis prie jokios partijos.

"Pasitraukiau ne dėl to, kad prisijungčiau prie kitos partijos", - sakė buvęs Seimo narys.

Tuo tarpu partijos pirmininkas, buvęs vidaus reikalų ministras Artūras Melianas sakė V.Bogušio pasitraukimo nesureikšminantis. "Jokio byrėjimo pas mus nėra, tik specialiai skleidžiami kažkokie mitai apie masinius pasitraukimus, jokių masinių pasitraukimų nėra, išėjo keli ar keliolika žmonių", - BNS sakė A.Melianas. Jis taip pat tikino, jog partija sieks išlikti politiniame gyvenime ir teigė neturintis abejonių, jog tai pavyks.

A.Melianas sakė nenorintis komentuoti V.Bogušio pasitraukimo priežasčių, tik užsiminė, kad "gal žmogus pavargo nuo politikos".

Liberalų ir centro sąjunga susikūrė 2003 metais, susijungus Lietuvos liberalų sąjungai, Lietuvos centro sąjungai ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungai, kuriai tuomet vadovavo V.Bogušis. 2011 metais prie partijos prisijungė Tautos prisikėlimo partija.

Ankstesnės kadencijos Seime valdantiesiems priklausiusi Liberalų ir centro sąjunga per praėjusius rinkimus 2012 metų spalį surinko 2,6 proc. rinkėjų balsų ir atstovų parlamente neturi.