A. Zuokas sakė, kad susijungusios partijos neperims vienos iš jų pavadinimo, jis keisis, tačiau kaip vadinsis naujas politinis darinys, dar nenuspręsta, o partijos simbolis išliks. Kas bus partijos pirmininkas, spręs bendras suvažiavimas.

Artimiausias bendros partijos taikinys - vietos savivaldos rinkimai kitąmet. Dvi partijos bendrą sąrašą kelia jau ir Europos Parlamento rinkimuose.

A. Zuokas susijungimą grindžia siekiu tęsti kadenciją baigusio Prezidento Valdo Adamkaus darbus.

"Labai svarbu, kad mes vienytume laisvai mąstančius ir laisvus žmones, juos telktume. Juo labiau, kad ir aš, tiek abi organizacijos buvome tos, kurios vadovavo V. Adamkaus rinkimų kampanijai du kartus, kada V. Adamkus išreiškė norą tęsti jo pradėtą valstybės kūrimo viziją - laisvas žmogus, atvira visuomenė, stipri valstybė. Būtent tai ir paskatino mane asmeniškai, kaip politiką, taip pat mūsų "Sąjungą Taip" kartu diskutuoti ir vienytis su LiCS, kad galėtume sujungti savo galimybes ir tęsti V. Adamkaus pradėtą viziją 1997 metais", - sakė A. Zuokas.

LiCS pirmininkas Artūras Melianas teigė, kad jo partija nuosekliai siekia liberalių jėgų vienybės Lietuvoje. Tiek A. Melianas, tiek A. Zuokas mano, kad būtų prasminga kalbėti ir apie platesnį susijungimą, kuris įtrauktų ir Liberalų sąjungą.

"Mes jau daug metų kalbame apie tai, mums atrodo, kad ir Lietuvos žmonėms reikia, ir politologai apie tai dažnai kalba, kad būtina jungtis Lietuvos liberalioms jėgoms. Mes darome konkretų žingsnį, tikimės, kad ir kita pusė subręs", - sakė A. Melianas. Politinio vienijimosi ženklų jau buvo galima įžvelgti ir anksčiau. Kovo pradžioje politinė partija "Sąjunga Taip" bei LiCS pareiškė kartu dalyvausiantys Europos Parlamento (EP) rinkimuose, vyksiančiuose gegužės 25 dieną, taigi kėlė bendrą sąrašą.

Liberalcentristai rėmė A. Zuoko kandidatūrą prezidento rinkimuose.

Susijungusi politinė partija turės 53 skyrius visoje Lietuvoje, kurie vienija daugiau negu 5500 narių. Jau šiandien jungtinės politinės partijos nariais yra 96 dabartinių savivaldybių tarybų nariai, jie dalyvauja 14 savivaldybių valdančiojoje daugumoje. Abi partijos turi keturis merus: Vilniuje, Visagine, Elektrėnuose ir Kazlų Rūdoje, tris vicemerus ir keturis administracijos direktorius.

A. Zuokas iš LiCS pasitraukė 2010 metais ir tais pačiais metais įsteigė judėjimą "Taip", primena ELTA.

Nuo to laiko įspūdingais laimėjimais nacionaliniu mastu didžiojoje politikoje negali pasigirti nė viena šių partijų. A. Zuokas prezidento rinkimuose surinko 5,1 proc. balsų.

LiCS per paskutinius Seimo rinkimus nepateko į parlamentą.