Pats A. Guoga atkerta, kad nepasitenkinimas kyla dėl aukštų jo reitingų. Politikas valdybai parašė atvirą laišką apie esą prieš jį rezgamas intrigas. Liberalų sąjūdis artimiausiu metu turėtų surengti valdybos posėdį, kuriame, kaip tikimasi, skirtingai mąstantys liberalai išsiaiškins santykius.

Parašė atvirą laišką valdybai

A. Guoga neslepia parašęs laišką valdybai apie prieš jį rezgamas intrigas. „Man norisi, kad nebūtų intrigų“, - sako politikas ir, kaip visuomet, pradeda raginti siekti taikos ir klestėjimo.

Politikas teigia, kad iš pradžių nesutarimus bandys išspręsti valdyboje, bet jei tai nepadės, išplatins laišką visiems partijos nariams.

Kas A. Guogai konkrečiai nepatinka? Jis sako, kad partijoje yra „tam tikrų žmonių“, kurie nerimauja dėl aukštų jo reitingų.

Remiantis visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ sausio mėnesį atlikta apklausa, A. Guoga aplenkė Eligijų Masiulį, kai respondentų buvo klausiama, kokie visuomenės veikėjai geriausiai atstovauja žmonių interesams. Klausimas buvo atviras: A. Guogą paminėjo 3,9 proc. apklaustųjų, E. Masiulį – 3,4 proc., tačiau skirtumas neviršija galimos paklaidos.

Kai klausiama apie palankų ir nepalankų politikų ir visuomenės veikėjų vertinimą, A. Guogos sąraše nebėra, tačiau E. Masiulį palankiai vertina 43,8 proc. respondentų, nepalankiai – 22,2 proc.

Remiantis „Baltijos tyrimais“, A. Guoga populiariausiųjų eilėje buvo devintas ir per mėnesį pasižymėjo didžiausiu palankių vertinimų šuoliu (išaugo 7 proc.), tačiau Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus ir partijos pirmininko E. Masiulio neaplenkė.

„Kai vyksta visokie parašų rinkimai prieš mane, tada, man atrodo, reikia reaguoti. Geriau diskutuoti atvirai“, - sako A. Guoga.

Politikas užsimena, kad kai kurie asmenys neva rinko parašus jo pašalinimui iš partijos, bet ši informacija buvo paneigta kitų partijos vadovų.

„Galėtų būti mažiau vidinių intrigų ir žmonių silpnumo rodymo, kai jie jaudinasi dėl kito partijos nario reitingų. Renka parašus siekiant tą narį pašalinti“, - aiškina A. Guoga, pridurdamas, kad „problemėlę“ tiesiog iškėlė į valdybos lygmenį.

Jis sako sužinojęs apie tai iš žmonių, kurie neva atsisakė pasirašyti už jo šalinimą. „Tai vyksta aukščiausiame partijos lygyje. Pretekstas tas, kad mano aukšti reitingai“, - aiškina A. Guoga.

Pašnekovas sako sulaukęs nepasitenkinimo ir dėl savo pradėtos kampanijos, kurios metu vaikai nuo septynerių metų mokomi programuoti. „Net ir dėl šių akcijų žmonėms kyla abejonių ir piktumo, kad susirenku daug politinių taškų. Kad ir kaip būtų juokinga, tai - Lietuvos politikos realybė“, - teigia A. Guoga.

Laksto ir siūlo savo paslaugas?

Savo ruožtu vienas pirmininko pavaduotojų, Seimo narys Gintaras Steponavičius sako, kad A. Guogos teiginiai apie parašų rinkimą jo šalinimui neatitinka tikrovės, bet pripažįsta, kad buvo vienas tų asmenų, kurie inicijavo diskusiją apie A. Guogos elgesį ir komandinio darbo nebuvimą.

Kaip pavyzdį pašnekovas mini kalbas apie atskiro A. Guogos vardo judėjimo kūrimą, politiko susitikimus su Lietuvos laisvės sąjungos pirmininku Artūru Zuoku, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu ar Darbo partijos atstovais.

„Su klausimais, ar priimtumėte mane į kokias nors aukštas pozicijas. Kai tokia informacija ateina, aišku, kad partijoje yra reakcija. Visi klausia, visi diskutuoja. Aišku, kad tas pokalbis turi įvykti artimiausiu metu“, - sako G. Steponavičius.

„Bet dėl parašų rinkimo ir šalinimo, tai niekas parašų nerinko. Bet diskusija apie jo planus ir kiek jie atitinka komandinį žaidimą, yra svarbi. Niekas nebėga nuo šių temų, tikiuosi nebėgs ir jis“, - teigia politikas.

G. Steponavičius sako, kad A. Guogai nereiktų iš savęs daryti aukos, nes tai normali diskusija partijoje.

„Nereikėtų dabar vienpusiškai daryti iš savęs aukos. Nes klausimas, kas ką iššaukia. Ką reiškia būnant vienu iš partijos lyderių vaikščioti į kitas partijas ir siūlyti savo paslaugas – nuo „darbiečių“ iki atskiro judėjimo steigimo?“ - klausia politikas.

E. Masiulis: aš tai žiūriu pozityviai

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis teigia, kad valdybos posėdis planuojamas vasario mėnesį, bet tiksli data dar nepaskirta. Politikas buvo linkęs nesureikšminti partijos narių nesutarimų.

„Aš manau, kad visi ras savo vietą po saule ir kuo partijoje daugiau ryškių asmenybių, tuo daugiau visokių dirgiklių. Bet žiūriu į situaciją labai pozityviai“, - aiškina E. Masiulis.

Tačiau pašnekovas paneigė A. Guogos teiginius apie parašų rinkimą, skirtą jo pašalinimui iš partijos.

Klausiamas apie G. Steponavičiaus teiginį, esą A. Guoga eina per partijas ir siūlo savo paslaugas, E. Masiulis nenorėjo komentuoti atskirų partijos narių minčių.

DELFI primena, kad praėjusiais metais A. Guoga siekė tapti Kauno miesto skyriaus pirmininku, tačiau pralaimėjo Kauno vicemerui Simonui Kairiui. Vieno pralaimėjimas, kito – pergalė pasiekta vos 7 balsais: 66 prieš 73. Tuomet kalbėta, kad A. Guogos laimėjimo Kaune netroško partijos vadovybė, tačiau kalbos taip ir liko kalbomis.