„Pagal mūsų įstatus, naujasis partijos pirmininkas Remigijus Šimašius valdybai turi siūlyti tvirtinti naują atsakingąjį sekretorių. Remdamas partijos atsinaujinimo idėją aš nutariau nepretenduoti į šias pareigas", - sako R. Imbrasas.

Politikas sako, partijos sekretoriatui vadovavęs septynerius metus.

„Norėdamas pokyčių asmeniniame gyvenime su buvusiu partijos pirmininku buvau sutaręs, kad Liberalų sąjūdžio sekretoriatui vadovausiu iki šių Seimo rinkimų. Taip jau susiklostė, kad išeinu keliais mėnesiais anksčiau. Šis penktadienis man sekretoriate yra paskutinė darbo diena", - rašo R. Imbrasas.

Primenama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis yra įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu. Manoma, kad iš „MG Baltic" viceprezidento Raimondo Kurlianskio jis priėmė 106 tūkst. eurų kyšį mainais į paramą koncernui rūpimais klausimais.

Po E. Masiulio laikinai vadovavimą partijai perėmė europarlamentaras Antanas Guoga, kuris neviešame posėdyje yra išreiškęs nepasitikėjimą atsakinguoju sekretoriumi R. Imbrasu.

Tuomet jis siūlė jį keisti prezidentės patarėju Renaldu Vaisbrodu, kuris yra dirbęs liberalų frakcijos sekretoriate Europos Parlamente.

Šiuo metu Klaipėdoje esantis Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas DELFI sakė apie R. Imbraso traukimąsi girdėjęs, tačiau to priežasčių nežinantis.

„R. Imbrasas ir buvo sakęs, kad nebeplanuoja ilgiau dirbti, kai A. Guoga jį norėjo mesti lauk, aš užstojau, kad laikinam vadovui nereikia kaitalioti, o R. Šimašius dabar nuolatinis vadovas, matyt, taip susitarė“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Jis aiškino nežinantis, kas gali tapti naujuoju partijos atsakinguoju sekretoriumi.