Seimo Antikorupcijos komisijos vadovas, liberalas Vitalijus Gailius teigė, kad dabar vienintelis dalykas, kurio reikia laukti yra tai, kad teisėsauga ištirtų šią bylą ir paskelbtų verdiktą.

Jo teigimu, E. Masiulio versija, kad jis skolinosi pinigus iš verslininko Raimondo Kurlianskio, yra nesuderinama su sąžininga politika.

„Išgirdome E. Masiulio poziciją dėl pareikštų įtarimų. Nesiimsiu vertinti atskirų komentarų - tą padarys teisėsauga ir teismas.

Puikiai suprantu, kad visuomenė politikui kelia aukščiausius reikalavimus. Ir padarytų klaidų dažniausiai neatleidžia.

Kaip Seimo Antikorupcijos komisijos vadovas, politikas, niekada ir jokia forma nesiskolinčiau pinigų iš verslininkų, nes toks elgesys meta šešėlį, nes tai prasilenkia su sąžiningos, atviros politikos principais. Nes politikai turi užsiimti politika, o ne verslu“, - teigė jis.

Anot jo, toliau šį skandalą turi tirti tik teisėsauga.

„Esminis klausimas dabar - tyrimo pabaiga ir teisėsaugos sprendimas. Kuo mums reikėtų tikėti? Kad būtent teisėsaugos institucijos išaiškins visą tiesą. To ir laukiame“, - tikisi V. Gailius.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas, Vilniaus miesto meras taip pat skeptiškai atsiliepė apie tai, kad politikas esą ėmė paskolą iš privataus asmens.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)