Bent jau toks įspūdis susidarė žvelgiant į liberalų lyderių pasisakymus feisbuke.

R. Šimašius: labai malonu, bet tai netinkama Lietuvai

„Labai malonu, kad kolegos konservatoriai mano, jog tik mes, liberalai, galime juos apsaugoti nuo pavojingų užkratų, jei jie eis į koaliciją su valstiečiais. Tačiau noriu aiškiai ir vienareikšmiškai pasakyti – ekonominis socializmas ir asmens laisvių ribojimai nėra tai, kas tinkama Lietuvai.

Todėl liksime ištikimi savo rinkėjams ir oponuosime šioms idėjoms, kad ir kas jas teigtų. Jokioje koalicijoje, kuri paremta tokiomis idėjomis, nedalyvausime“, – savo feisbuko paskyroje rašė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius.

G. Steponavičius: neaukosime savo pamatinių principų

Dar anksčiau šiandien ir kitas šios partijos lyderis Gintaras Steponavičius pasidalijo panašios potekstės įrašu.

„Stebint politikų pokalbius dėl koalicijos formavimo kai kam gali atrodyti, neva TS-LKD advokatauja Liberalų sąjūdžiui ar kad mes veržiamės į koaliciją su valstiečiais-žaliaisiais. Gabrielius Landsbergis tokią nuomonę dėsto vienašališkai ir jokio susitarimo ar prašymo atstovauti liberalus nėra.

Ta proga pasikartosiu: liberalai nesiveržia į valdančiąją daugumą su partijomis, kurios ribos žmonių pasirinkimo laisvę. Neaukosime savo pamatinių principų“, – dėstė jis.

Įvardijo kaip sąlygą

Tačiau su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos atstovais antradienį prie derybų stalo sėdęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos konsultacijų grupės vadovas Povilas Urbšys žurnalistams aiškino, kad liberalai koalicijoje – viena konservatorių sąlygų.

„Pokalbio metu išsiaiškinome kelias principines jų nuostatas. Pirma, jie nemato koalicijos su socialdemokratais, savotiškai kvestionuoja mūsų Nacionalinės vyriausybės sudarymo idėją. Antra, viena iš privalomų jų sąlygų, kad turėtume kreiptis į liberalus, kaip į dar vieną galimą koalicijos partnerį, nes save jie įsivaizduoja su liberalais“, - teigia Valstiečių ir žaliųjų sąjungos konsultacijų grupės vadovas Povilas Urbšys.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga naujame Seime turės 56 vietas, konservatoriai laimėjo 31 mandatą. Liberalų sąjūdis rinkimuose pelnė 14 vietų.