„Šiandien dar ankstoka, bet pasveikinti su gerais rezultatais vieni kitus galime. Be abejo, mes norime būti koalicijoje ir konservatoriai yra vieni iš tų, su kuriais pirmiausia šnekamės“, - BNS sakė Liberalų sąjūdžio vadovas.

R. Šimašius neatmetė, kad derantis dėl koalicijos liberalai kartu su konservatoriais gali būti traktuojami kaip vienas blokas.

Liberalų sąjūdžio lyderis į TS-LKD štabą atvyko su žmona ir sąrašo lyderiu Eugenijumi Gentvilu.

Po pašnekesių prie kavos su liberalais G. Landsbergis sakė, kad kai kuriose vienmandatėse konservatoriai su liberalais gali svarstyti apie pagalbą vieni kitiems.

„Kol kas aš tai vadinu lengvomis konsultacijomis“, – susitikimą apibūdino TS-LKD lyderis.

„Rezultatas, kurį turime, iš balandžio mėnesio perspektyvos atrodo nelabai geras, bet iš šios vasaros perspektyvų tiktai atrodo geras. Akivaizdu, kad tie, kas ruošėsi mus laidoti, labai klydo ir tas jau aišku“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

R. Šimašius teigė kol kas nesilankęs kituose štabuose, o vykęs pas konservatorius, su kuriais turi artimą kontaktą. Liberalų lyderis žada kalbėtis ir su kitomis partijomis, bet neatskleidžia, kurios tai bus.

„Aš jau esu išsakęs savo matymą: Tėvynės sąjunga, liberalai ir „valstiečiai - žalieji“. Na, o kaip galutinai susidėlios rezultatai, pamatysime netrukus“, - žurnalistams prieš kelias valandas teigė TS-LKD vadovas Gabrielius Landsbergis.

Išankstiniais duomenimis, Liberalų sąjūdis turi 6 mandatus, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 15 mandatų.



Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)