Naująją kadenciją Kauno miesto taryboje dirbs vienu daugiau nei iki šiol LLS atstovų, - 4. Tai - buvęs Kauno vicemeras ir meras R.Mikaitis, sekmadienį mero rinkimuose pelnęs gerokai daugiau nei 8 proc. balsų, taip pat dabartiniai tarybos nariai Ona Balžekienė ir Simonas Kairys. Į šią komandą įsijungs naujokas - jaunas verslininkas Domas Sirgedas.

„Naktį po rinkimų, skaičiuojant iš apylinkių gaunamus balsus, ne kartą mums buvo priskiriamas ir penktasis mandatas. Tačiau galutiniai rezultatai viską nulėmė, - liko keturi. Jei būtume gavę tą penktąjį, sakyčiau, kad rinkimai mums buvo geri, dabar galiu vertinti patenkinamai. Tačiau nuotaikos geros, darbingos, tai tikimės nemažai taryboje gerų darbų nuveikti", - trečiadienį naujienų agentūrai ELTA sakė R. Mikaitis.

Aiškus ir suprantamas liberalų nusiteikimas, anot partijos lyderio, dalyvauti valdančiojoje tarybos daugumoje. To reikia, kad būtų pakankamai galimybių ir instrumentų realizuoti programines nuostatas, labiausiai susijusias su darbo vietų steigimo, verslo plėtros skatinimu, palankios verslui aplinkos kūrimu, savivaldybės įmonių veiklos skaidrinimu ir panašiais dalykais.

„Reikia grąžinti verslo pasitikėjimą valdžia ir keisti jos požiūrį į verslą. Turėtų būti daugiau bendrų, gerai apgalvotų ir suderintų projektų su verslu, kad paskui neprireiktų ilgus metus bylinėtis, o būtų galima normaliai dirbti. Iš visų 60 Lietuvos savivaldybių Kaunas pagal materialines investicijas vienam žmogui užima 13 vietą. Tai nėra gerai, reikia situaciją iš pagrindų taisyti.

Leiskim jaunimui, baigusiam mokslus, kurti verslą, padėkim, skatinkim, o ne žiūrėkim, kaip jam trukdyti. Žinoma, savivaldybių galios ribotos, todėl įstatymai turėtų būti labiau tokie, kurie mažintų biurokratinę naštą ir skatintų verslo plėtrą. Kol kas pralaimim konkurencinę kovą su kaimyninėmis Baltijos valstybėmis - Estija ar Latvija, tad politikai irgi turi daugiau padirbėti dėl Lietuvos, dėl savo savivaldybės žmonių gerovės", - teigė R. Mikaitis.

Į Eltos klausimą, ar rengiasi (kaip neoficialiai kalbama) užimti Kauno mero pavaduotojo kėdę, jis atsakė, kad apie postų skirstymą dar anksti diskutuoti.

„Pirmiausia palaukime antrojo rinkimų turo rezultatų, kai sužinosime, kas bus Kauno meras, turėsiantis iniciatyvos teisę. O tuomet bus aišku, kas dirbs jo komandoje, kokias pareigas eis, postus užims. Laukti ne tiek jau daug - kovo 16-osios rytą, o gal dar ir rinkimų naktį galutiniai rezultatai bus žinomi", - kalbėjo Lietuvos liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus vadovas R. Mikaitis.

ELTA primena, kad daugumą (16 mandatų) Kauno miesto taryboje laimėjo visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas". Trimis mandatais mažiau - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija. Po 4 vietas savivaldybės taryboje turės Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos liberalų sąjūdis, 3 - politikos naujokai - visuomeninis rinkimų komitetas „Kaunas - kitokia Lietuva". Po mero rinkimų antrojo turo laimėjęs kandidatas savo partijai ar organizacijai papildomai pridės dar vieną mandatą, tačiau rinkimų lyderiu bet kokiu atveju išliks „Vieningas Kaunas". Antrajame ture varžysis dabartinis Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas ir „Vieningo Kauno" lyderis Visvaldas Matijošaitis.