Daugiau nei valandą Prezidentūroje trukusiame Naujosios politikos bloko lyderių ir Prezidento V.Adamkaus susitikime, Artūras Paulauskas ir Rolandas Paksas įsipareigojo sudaryti koalicinę Vyriausybę.

Neoficialių Prezidentūros šaltinių teigimu, ši per prievartą sudaryta koalicija gyvuos tik iki Prezidento rinkimų. Kas taps Premjeru, dar neaišku: šio posto siekia ir liberalų, ir socialliberalų lyderis. Pagal priešrinkimius naujosios politikos bloko susitarimus, Premjeru turėtų tapti R.Paksas, o A.Paulauskas - Seimo Pirmininku.

Tačiau, kaip vakar sakė Liberalų sąjungos pirmininkas, gali būti ir priešingai. Postų pasidalinimas - pirmas ir sunkiausias R.Pakso ir A.Paulausko uždavinys: prieš jį nublanksta net partijų programų skirtumai.

Pasak neoficialų Prezidentūros šaltinių, Naujosios politikos koalicinėje Vyriausybėje postų taip pat turės rinkimus pralaimėję centristai bei modernieji krikščionys demokratai. Šaltinių teigimu, dėl to R.Paksą ir A.Paulauską spaužia Prezidentas.

"Naujoji politika - ne bolševikai, ir po pirmo pralaimėjimo partnerių nepalieka", - sakė Prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.