Kaip BNS sakė NS Informacinio centro vadovė Nijolė Steiblienė, iš esmės jau yra sutarta sudaryti koaliciją, tačiau dar tebevyksta pasiskirstymas postais - sprendžiama, kas vadovaus Seimui, o kas - Vyriausybei. Ji negalėjo nurodyti, kada bus pasirašyta koalicijos sutartis.

LLS valdybos narys Jonas Čekuolis sakė, jog antradienį vakare vyks tradicinis LLS valdybos posėdis, kuriame gali būti paliesta koalicijos su NS tema.

Kaip informavo N. Steiblienė, ir pirmadienį, ir antradienį NS ir LLS lyderiai buvo ne kartą susitikę ir aptarinėjo koalicijos sąlygas.

Socialliberalų ir liberalų "n aujosios politikos" blokas teigia realiai laimėjęs sekmadienį vykusius Seimo rinkimus ir, pasitelkęs vienmandatėse išrinktus centristų, moderniųjų krikščionių demokratų, Lenkų rinkimų akcijos atstovus bei dar keletą kitų Seimo narių, tikisi turėti parlamente 71 mandato daugumą, būtiną svarbiems sprendimams priimti.

NS ir LLS pirmadienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi pareiškė prisiimančios atsakomybę formuoti naująją Vyriausybę ir Seimo vadovybę.

N eoficialiomis žiniomis, liberalai naujojoje Vyriausybėje sieks premjero, finansų, ūkio bei susisiekimo ministrų postų, į kuriuos deleguotų Rolandą Paksą, Joną Lionginą, Eugenijų Maldeikį ir Gintarą Striauką.

Socialliberalai Seime greičiausiai gaus pirmininko postą, į kurį bus siūlomas A. Paulauskas, o Vyriausybėje - vidaus reikalų ir teisingumo ministrų kėdes. VR ministru gali tapti vienas iš privačios saugos tarnybos "Ekskomisarų biuras" savininkų Alvydas Sadeckas.

Vyriausybėje, jei ją formuotų "naujosios politikos" blokas, neoficialiomis žiniomis, krašto apsaugos ministro postas gali būti pasiūlytas Lietuvos ambasadoriui p rie NATO Linui Linkevičiui, kultūros ministro -Nacionalinės filharmonijos vadovui Gintautui Kėvišui, užsienio reikalų ministro - moderniajam krikščioniui demokratui, UR ministro patarėjui Egidijui Vareikiui.

Ketinimų formuoti naująją Vyriausybę bei Seimo vadovybę turi ir Algirdo Brazausko socialdemokratinė koalicija, laimėjusi, preliminariais duomenimis, 51 mandatą Seime.