Kaip informuoja Lenkijos spaudos agentūra PAP, antradienį spaudos konferencijoje Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas, paprašytas pakomentuoti Lietuvos vadovės žodžius, sakė, jog tikslingiau būtų prašyti prezidento, komentuoti kitos šalies prezidentės žodžius.

Lenkijos vyriausybės vadovas D. Tuskas pabrėžė, kad Lietuvos ir Lenkijos santykiai yra sunkesnėje fazėje nei pirmosios jo kadencijos metu: „Aišku, kad šioms komplikacijoms pirmiausiai įtakos turi Lietuvos lenkų padėtis. Iš vienos pusės – pagrįsti lenkų mažumos norai. Iš kitos – Lietuvos valdžios kartais nesugebėjimas, o kartais nenoras juos realizuoti.”

Pasak Lenkijos premjero, reikalinga abipusė kantrybė ir abipusė pagarba. „Mes remsime visus Lietuvos lenkų siekius tuo pat metu visiškai gerbdami Lietuvos suverenumą”, – pabrėžė premjeras.

„Man taip pat aišku, kad Lietuvoje gyvenantys lenkai turi būti lojalūs Lietuvos piliečiai, tačiau tuo pat metu iš Lietuvos valdžios lauksime daugiau empatijos ir ten gyvenantiems lenkams, nes dauguma jų norų – tai nėra ekstravagancijos apraiška ir verta didesnio dėmesio negu iki šiol”, – sakė D.Tuskas.