Tai DELFI patvirtino Myslibužo policija. Pranešimas apie dingusią paminklo dalį gautas spalio 20 d., dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policija kol kas negali išskirti vienos labiau tikėtinos versijos – „Lituanicą“ nuo paminklo nulupti galėjo tiek vandalai, tiek paprasčiausi metalo vagys.

„Mums apie tai pranešė Myslibužo muziejaus direktorius, - DELFI sakė Myslibužo policijos aspirantas Krzysztofas Kalinowskis. – Tai gali būti tiesiog metalo vagystė, gali būti ir to lėktuvo modelio vagystė. Gal kažkas jį dabar tiesiog laiko namie. Šiuo metu nežinome, kas ir kaip įvyko. Taip pat nežinome, nuo kada jo nebėra. Turime informaciją, kad („Lituanicos“ – DELFI) dingimas pastebėtas spalio 20 d., o kada įvyko vagystė – to tiksliai nežinome.“
S. Dariaus ir S. Girėno  memorialas

Paminklas S. Dariui ir S. Girėnui Myslibužo miestelyje atidengtas 2008 m. liepą, minint 75-ąsias tragiškos lakūnų žūties metines. Akmeninį memorialą su miniatiūrine „Lituanicos“ kopija atidengė prezidentas Valdas Adamkus.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) tikisi, kad lenkų pareigūnams pavyks sučiupti piktavalius.

„Tikimės, kad Lenkijos teisėsauga ras ir nubaus kaltininkus. Apie įvykį Lietuvos ambasada Varšuvoje informavo Lenkijos URM. Laukiame policijos išvadų”, - DELFI sakė URM Spaudos ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Mindaugas Lašas.

Lietuva Lenkijai įteikė notą

Lietuvos užsienio reikalų ministerija įteikė notą Lenkijai dėl paminklo lakūnams Steponui Dariui ir Stasiui Girėnui išniekinimo.

"Lietuvos ambasada įteikė notą Lenkijos užsienio reikalų ministerijai, prašydama ištirti šį įvykį ir dėti visas pastangas, kad panašiems atvejams kelias ateityje būtų užkirstas", - penktadienį BNS sakė ministro atstovė spaudai Renata Lazdin.