Trečiadienį LDDP frakcijos nariai paskelbė kreipimąsi į Seimo pirmininką ir premjerą, kuriame rašo, kad ši komisija turėtų pateikti pasiūlymus, kaip sušvelninti ūkininkų patirtus nuostolius.

Dokumento autoriai siūlo Seimui skubos tvarka svarstyti ir priimti įstatymą dėl 1999 metų valstybės vidaus skolos žemės ūkiui finansuoti pripažinimo ir padengimo, kuris dalinai sušvelnintų sunkią žemdirbių finansinę būklę.

"Susidariusią situaciją žemės ūkyje galima vertinti kaip stichinę nelaimę ir todėl laukiame iš Vyriausybės konkrečių ir energingų veiksmų, padedančių likviduoti nelaimės padarinius", sakoma pareiškime.

Žemės ūkio bei valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministrai jau nurodė Lietuvos apskričių Kaimo reikalų departamentui iki kitos savaitės pateikti informaciją apie nuo šalnų ir sausros nukentėjusius žemės ūkio kultūrų plotus.

Gauta ir išanalizuota informacija bus pateikta svarstyti Vyriausybei. Pirmadienį žemdirbių interesams atstovaujantys Žemės ūkio rūmai kreipėsi į Lietuvos valdžią dėl stichinės nelaimės stovio Lietuvoje paskelbimo ir šalnų bei sausros padarytų nuostolių atlyginimo.

Specialistų vertinimais, pietryčių Lietuvoje sušalo apie 80 procentų pasėlių, ypač kritiška padėtis yra Varėnos rajone, kur šalnos ir sausra sunaikino beveik visą vasarojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją