Spaudos konferencijoje trečiadienį jis teigė, kad "visais laikais valstybės prievarta brukama pasaulėžiūra davė tik neigiamus civilizacijai rezultatus".

Todėl LDDP narys sako sveikinąs KT antradienį paskelbtą išvada, jog Švietimo įstatyme apibrėžta religinių bendruomenių įtaka bendroms valstybės ir religinių bendruomenių mokykloms prieštarauja Konstitucijai. KT sprendimas atsilieps tik Lietuvos katalikų bažnyčiai, kuri jau turėjo tokių mokyklų.

A. Karosas pažymėjo, kad švietimo įstaigos pagal Konstituciją yra pasaulietinės ir jose pripažįstamas pasaulėžiūros pliuralizmas, o ne kurios nors vienos pasaulėžiūros vyravimas.

LDDP frakcijos narys džiaugėsi, kad valdančiajai daugumai nepavyko įgyvendinti idėjos, kad "su valstybės institucijų pagalba mokyklose būtų diegiama viena pasaulėžiūra".

KT nustatė, kad įstatyme numatyta galimybė religinei bendruomenei teikti skyrimui tokios mokyklos vadovą, organizuoti pedagogų atestaciją prieštarauja valstybės ir bažnyčios atskirumo principui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją