Sulaikymo metu vyras buvo neblaivus. Jis uždarytas į vietos policijos areštinę.

V. Soraka į pareigūno pensiją pasitraukė prieš keletą metų. Iki to laiko jis keliolika metų dirbo Lazdijų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Organizacinės grupės specialistu.

Kaip informuoja Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai, į Lazdijų miesto centre esantį daugiabutį gyvenamąjį namą, kurio viename iš socialinių butų gyvena nukentėjusiojo dešimtmečio šeima, policijos pareigūnai vyko šeštadienio pavakarę, apie 17 valandą.
Pagalbos dėl sumušto mažamečio sūnaus kvietėsi jo mama.

Atvykusiems policininkams ji paaiškino, kad į butą atėjęs kaimynystėje, toje pačioje laiptinėje, gyvenantis V. Soraka pradėjęs priekaištauti jos vyriausiajam vaikui, dešimtmečiui, esą šis prieš keletą dienų sugadinęs buvusio policininko mobilųjį telefoną.

Kilus ginčui, vyras stvėrė kambaryje buvusį mažametį už žasto ir trenkė į sieną.

Kaip DELFI šeštadienį informavo Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistė Dalia Kasiulionienė, jų skyrių apie sumuštą vaiką informavo Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai.

„Man paskambino pareigūnai, kurie pranešė apie įvykusį smurtą. Nuvykus į šeimą, vaikas buvo nuvežtas apžiūrėti medikams, šie konstatavo nežymius sužalojimus ant rankos, įdrėskimus, ir po apžiūros išleido namo. Vaikas šiuo metu šeimoje, įtariamasis, kiek mane informavo, sulaikytas. Sulaikymo metu jis buvo neblaivus“, - teigė Lazdijų rajono vaiko teisių apsaugos specialistė.

Dėl smurto prieš mažametį policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tai pirmas atvejis šiemet Lazdijų rajone, kai įtariamas smurtas prieš nepilnametį vaiką.

Nukentėjęs mažametis auga nepilnoje šeimoje. Motina jį ir dar du mažesnius vaikus augina viena.

Moteris gyvena savivaldybės suteiktame socialiniame būste. Dėl socialinių įgūdžių stokos ji prieš keletą metų buvo įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. Jame moteris yra iki šiol.

Pernai metų kovą Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis paskelbė apie įsteigtą nemokamą pagalbos vaikams telefono liniją, kuria esą bus galima ne tik pranešti apie smurto pieš vaikus atvejus, bet ir gauti kvalifikuotą specialistų pagalbą.

Šeštadienį paskambinus nurodytuoju telefonu 8 800 20002, atsiliepęs autoatsakiklis informavo, kad pokalbis bus įrašomas, tačiau joks specialistas telefonu taip ir neatsiliepė.