Nelaimė įvyko maždaug 14 valandą Limbažių rajone, likus kilometrui iki Salacgrivos, BNS pranešė Limbažių rajono kriminalinės policijos viršininkas Juris Runcis.

"Autobusas nuvažiavo nuo kelio ir nusirito iki namo, stovėjusio kelio pakraštyje", teigė pareigūnas.

Avarijoje žuvo autobuso vairuotojas lietuvis, gimęs 1939 metais, taip pat buvo sužeisti penki keleiviai. Du iš jų jau išvyko iš Limbažių rajono centrinės ligoninėje, likusiems trims dar teikiama medicininė pagalba, pranešė J. Runcis.

Nelaimės metu buvo smarkiai apgadintas autobuso priekis bei jo kliudyta namo dalis.

J. Runcio teigimu, autobusu važiavo maždaug 40 keleivių.

"Po pirminio avarijos aplinkybių įvertinimo manoma, jog ji įvyko dėl vairuotojo nedėmesingumo, tačiau tyrimo metu versija dar gali visiškai pasikeisti, sakė pareigūnas.

Salacgriva yra už beveik 100 km į šiaurę nuo Rygos.

Tai jau trečioji skaudi Lietuvos autobusų nelaimė per pastaruosius porą mėnesių. Liepos 1 dieną į Kroatiją važiavęs Lietuvos autobusas Lenkijoje, ties Mazovijos Tomašovu rėžėsi į dešinėje kelio pusėje esantį kelio aptvarą ir nuvirto nuo maždaug septynių metrų aukščio pylimo. Avarijoje žuvo 2 keleiviai ir 38 buvo sužeisti.

Praėjus vos mėnesiui po šios nelaimės, naktį iš rugpjūčio antrosios į trečiąją, vos 7 km nuo tragedijos vietos, tame pačiame kelyje avariją patyrė kitas Lietuvos autobusas. Jos metu žuvo vienas keleivis ir 45 buvo sužeisti.