Gintaro muziejaus restauracijos ir atnaujinimo metu variniu pakeistas grafų Tiškevičių laikus menančių rūmų stogas, pastatas pritaikytas neįgaliesiems, taip pat dideliems turistų srautams, pranešė Palangos savivaldybė.

Atnaujinant rūmus buvo išplėstos ir muziejaus erdvės – įrengtas cokolinis aukštas, kuriame įkurtas modernus lankytojų aptarnavimo terminalas bei konferencijų salė, sukurtas Baltijos šalių kultūrinių susitikimų ir meno renginių centras. Rūmuose atkurti istoriniai eksterjerai ir interjerai, pirmajame aukšte įrengta nauja aristokratų rūmų menių eskpozicija, antrajame -gintaro ekspozicija, kuri praturtinta archeologiniais eksponatais, atnaujinta ir inkliuzų kolekcija. Lankytojai galės išvysti visiškai naują gintaro morfologijos ekspoziciją

Muziejus taip pat pritaikytas žmonių su negalia lankymui ir dideliems turistiniams srautams.
Iš viso lankytojams pristatomos aštuonios erdvės: Holas, Renginių salė, Raudonasis salonas, Didysis salonas, Grafienės kabinetas, Mėlynasis salonas, Jaunojo grafo kabinetas, Mažasis salonas. Šiose reprezentacinėse rūmų salėse atkurta aristokratų rezidencijos aplinka, kurioje eksponuojami 18 amžiaus pabaigos – 19 amžiaus pradžios didikų rūmų interjerų kūriniai iš Lietuvos dailės muziejaus išsaugotų grafų Tiškevičių, kitų Lietuvos didikų rūmų bei privačių kolekcijų kolekcijų. Interjerų ekspozicijos autorius – Romualdas Budrys.

Rūmai atnaujinti valstybės ir Europos Sąjungos lėšomis, tai kainavo apie 3 mln. eurų.

Palanga apdovanota Europos garbės vėliava

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) Palangą įvertino Europos garbės vėliava.

Didžiausias Lietuvos kurortas tarptautinio įvertinimo sulaukė už aktyvią veiklą plečiant tarptautinius ryšius, Europos idėjų propagavimą bei šviečiamąją veiklą ugdymo įstaigose Europos, pranešė Palangos savivaldybė.

Apdovanojimas yra skiriamas įvertinus savivaldybės veiklą, narystę įvairiose vietos ir tarptautinėse organizacijose, dalyvavimą miestų partnerystės programose, užsienio bendradarbiavimą, tarptautinių renginių organizavimą, Europos idėjų ir vertybių propagavimą.

Pernai Palangai už aktyvius kultūrinius mainus su 10 giminingų miestų iš 8 užsienio šalių ETPA skyrė Europos garbės diplomą.

Europos Taryba yra įsteigusi 4 pakopų apdovanojimus savivaldybėms, kasmet vienam ar dviem miestams yra įteikimas pagrindinis prizas – Europos apdovanojimas. Jis skiriamas savivaldybei, kuri jau yra gavusi visus žemesnių pakopų Europos prizo apdovanojimus: Europos diplomą, Europos garbės vėliavą ir Europos garbės ženklą.

Europos Garbės vėliavą Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos atstovai Palangos savivaldybei įteiks šią vasarą.