„Manau, kad tai - ne tik spektaklis (...). Neramina tai, kad tampa vis labiau akivaizdu, jog JAV rinkimuose dalyvauja ne tik JAV, bet, ko gero, ir kitos valstybės aktyviai dalyvauja. Apie tai buvo pranešimų, tad šitai tikrai neramina - tai turėtų neraminti ir amerikiečius. Jie, matyt, patys norėtų spręsti iš šalies, o matosi, kad yra požymių, kad yra tas įsikišimas“, - Žinių radijui ketvirtadienį teigė ministras, paklaustas, kiek susirūpinimo kelia respublikono Donaldo Trumpo Rusijai galbūt palanki retorika.

Ministras pažymi, jog JAV piliečiai „renka prezidentą ne tik sau, bet praktiškai visam pasauliui“, nes nuo JAV politikos krypties priklauso ir euroatlantinis saugumas, situacija Europos ir viso pasaulio šalyse.

Ministro nuomone, apklausų duomenimis prieš D.Trumpą nežymiai pirmaujant demokratų kandidatei Hilary Clinton (Hilari Klinton), kol kas lygias galimybes laimėti rinkimus turi abu rinkimų dalyviai ir viską nulems iki šiol neapsisprendusių amerikiečių balsai.

L.Linkevičius taip pat pažymi, kad ketvirtadienį Briuselyje Europos šalių vadovai ketina aptarti ir situaciją Sirijoje, kur Alepo mieste Rusija vykdo antskrydžius, bei galimą reakciją į tai įskaitant ir naujas sankcijas. Ministras primena, kad iš Europos lyderių Rusijai pasigirsta atviri kaltinimai karo nusikaltimais.

Ketvirtadienio naktį Lietuvos laiku JAV vykusiuose paskutiniuosiuose kandidatų televiziniuose debatuose atremdama D.Trumpo puolimą H.Clinton pareiškė, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui „labiau patiktų turėti Jungtinių Valstijų prezidentą marionetę“. Ji taip pat kritikavo D.Trumpą sakydama, jog šis yra „linkęs šokti pagal Putino dūdelę“, nes pritaria pastangoms skaldyti NATO ir kitiems Rusijos politikos siekiams.