Tai Lietuvos politiko pasisakymą socialiniame tinkle pristato „Interfax-Ukraina“.

„Svarbu, kad su Lenino statula iš Ukrainos žmonių minčių dingtų visi sovietiniai reliktai. Kaip tai kartą įvyko Vilniuje“, - savo „Twitter“ paskyroje įvykius Kijeve komentavo L. Linkevičius.

Linas Linkevičius, Radoslawas Sikorskis, Lenkijos URM nuotr.
Ukrainos įvykius sekančiai rusiškai ir ukrainietiškai žiniasklaidai parūpo, kaip paminklo Leninui griūtį Kijeve vertina Lenkijos ir Lietuvos URM vadovai.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslavas Sikorskis teigiamai įvertino tą faktą, praneša newsru.ua. Tai jis pasakė lenkų televizijos kanalo TVN24 laidoje „Fakty po Faktach“, kuri buvo transliuojama sekmadienio, gruodžio 8-osios, vakare.

„Kažkas gali pasakyti, jog tai nediplomatiška, tačiau aš manau, jog Leninas buvo vienas kruviniausių ХХ amžiaus tironų ir asmeniškai džiaugiuosi, kad dar viena Europos sostinė nebeturi paminklo jam“, - pareiškė R. Sikorskis.

„Tai gali būti simbolinė Ukrainos desovietizacija, tačiau būtina prisiminti, ką mes taip pat žinome iš savo istorijos, jog tokie euforijos momentai kartais ateityje brangiai kainuoja“, - pridūrė Lenkijos užsienio reikalų ministras.