L. Linkevičiaus teigimu, pastaruoju metu melagingos Rusijos propagandos labai padaugėjo.

„Čia eilinė nesąmonė, kurių dabar padaugėjo. Dabar turime kovoti ne tik su neteisėtų karinių grupuočių apraiškomis, bet ir su propagandinėmis strėlėmis. Propagandos mašina Rusijoje gerai sutepta ir gerai finansuojama“, - Lietuvos žurnalistams Briuselyje sakė L. Linkevičius.

Jis atkreipė dėmesį, kad Rusijoje taip pat skleidžiamos neįtikėtinos versijos apie Malaizijos keleivinio lėktuvo numušimą virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos Rytų Ukrainos.

„Skleidžiamos nesąmonės ne tik apie grupuotes, bet ir visokios versijos apie lėktuvo katastrofą, apkaltinant visus, ką įmanoma, tik ne save pačius“, - sakė L. Linkevičius.

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame pareiškė reikalaujanti išsiaiškinti pranešimą Italijos laikraštyje „Il Giornale“. Šis dienraštis susijęs su V. Putinui artimu politiku buvusiu Italijos premjeru Silvio Berlusconi.

Rusija su didžiuliu susirūpinimu išanalizavo Italijos žiniasklaidos priemonės „Il Giornale“ pranešimą dėl samdinių iš kai kurių Europos šalių, pirmiausia Švedijos, Suomijos, Baltijos šalių ir Prancūzijos, dalyvavimo kovos veiksmuose Ukrainos baudžiamųjų operacijų dalyvių pusėje vadinamajame Azovo batalione, kurio veiklą finansuoja ir jai vadovauja gubernatorius Ihoris Kolomoiskis“, - teigiama Rusijos URM pareiškime.

„Reikalaujame įvardytų šalių oficialios valdžios atlikti visapusišką tyrimą dėl paminėtų faktų ir pasmerkti samdinių dalyvavimą kariniuose veiksmuose Rytų Ukrainoje“, - nurodė ministerija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)