Antradienį Briuselyje posėdžiavusių NATO užsienio reikalų ministrų darbotvarkėje pagrindinis dėmesys teko Aljanso ir ES bendradarbiavimo stiprinimui, tačiau neformali vakarienė buvo skirta euroatlantinės partnerystės ir ateities santykių su Rusija temoms.

„Rusija nėra (NATO – ELTA) partneris. Kadangi Rusija nėra partneris, tai kalbėti apie bendradarbiavimą nelabai išeina. Kalbėti apie politinį dialogą reikia, nes dialogas rodo mūsų siunčiamas žinias, mūsų nuostatas ir požiūrį, bet bendradarbiavimas šiuo metu negalimas dėl to kas vyksta“, – Eltai antradienio vakarą teigė L. Linkevičius.

Ministrus į diskusiją sukvietęs NATO Generalinis Sekretorius Jensas Stoltenbergas (Jens Stoltenberg) antradienį taip pat teigė, kad agresyvi Rusijos laikysena neprisideda prie santykių su Aljansu gerinimo, tačiau ragino išnaudoti galimybes dialogui. Sekretorius taip pat patvirtino, kad planuojamas dar vienas NATO ir Rusijos tarybos susitikimas – trečiasis po to 2014 m. Krymo pusiasalio aneksijos Aljansas pristabdė savo karinį bendradarbiavimą su Maskva.