Lietuva tvirtai palaiko jūsų veiklos viziją ir prioritetus, kuriais siekiama sustiprinti Jungtines Tautas. Lietuva yra pasiryžusi palaikyti jūsų iniciatyvas konfliktų prevencijos ir sprendimo, JT valdymo reformos, darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimo ir kitose srityse“ – antradienį Niujorke vykusiame susitikime sakė L.Linkevičius.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, kalbėdamasis su sausį pareigas eiti pradėjusiu JT vadovu ministras aptarė kintančią saugumo padėtį Europoje ir pasaulyje, ypač akcentuodamas Rusijos agresijos prieš Ukrainą keliamą grėsmę tarptautine teise ir taisyklėmis grįstai pasaulio tvarkai. Jis pabrėžė, jog tik tvirtos ir stiprios Jungtinės Tautos gali būti pajėgios atsakyti į kompleksinius šiandieninio pasaulio iššūkius. Susitikime taip pat buvo aptartas Artimųjų Rytų taikos procesas.

Jungtinėse Valstijose (JAV) viešintis L.Linkevičius antradienį taip pat susitiko su JAV prezidento Donaldo Trumpo politiniu bendražygiu, Baltųjų rūmų patarėju kibernetiniam saugumui Rudy Giulianiu. Ministras pabrėžė Lietuvoje sėkmingai įgyvendintus energetikos infrastruktūros projektus ir pažangą gerinant kibernetinį saugumą.

„Nėra atsitiktinumas, kad NATO centrai, kurie rūpinasis naujomis grėsmėmis energetikoje, kibernetinėje ir informacinėje erdvėse, yra įkurti Baltijos šalyse. Tai rodo musu profesionalumo pripažinimą ir sąjungininkų pasitikėjimą“, - sakė ministras.

Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo, kad darbą pradėjus naujajai JAV administracijai Lietuva pasiryžusi ir toliau stiprinti Lietuvos ir JAV strateginę partnerystę bei išnaudoti naujas atsiveriančias galimybes šios partnerystės stiprinimui.

Pasak ministerijos pranešimo, buvęs Niujorko meras pakartojo savo suinteresuotumą artimiausiu metu apsilankyti Lietuvoje ir iš arčiau susipažinti su kibernetinio saugumo situacija ir suskystintų dujų terminalu Klaipėdoje.

L.Linkevičius vėliau Vašingtone dalyvaus dvišaliuose susitikimuose su JAV valstybės ir gynybos departamentų vadovybe, JAV viceprezidento Michaelo Pence‘o nacionalinio saugumo patarėjais. Per susitikimus bus aptartos aktualios transatlantinės darbotvarkės bei dvišalių Lietuvos ir JAV santykių temos

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)