„Akylai sekame padėtį ir esame sunerimę. Labai apgailėtina ir net sakyčiau vargu ar atsitiktinai Rusijos remiami teroristai padažnino apšaudymus būtent po Paryžiaus teroristinių išpuolių. Tai labai neraminanti aplinkybė ir vargu ar vis dar galima kalbėti apie paliaubas šiame regione“, – teigia užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

Po ramesnių rugsėjo ir spalio mėnesių lapkritį susirėmimai padažnėjo abiem pusėms kaltinant viena kitą. Šeštadienį ukrainiečiai pranešė apie žuvusius penkis žmones, tai didžiausias per parą žuvusiųjų skaičius šį rudenį. Apie žuvusiuosius Ukraina vėl pranešė ir šios savaitės pradžioje.

L.Linkevičiaus ir Švedijos užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom per vizitą Ukrainoje susitiko su prezidentu Petro Porošenka, šalies premjeru Arsenijumi Jaceniuku, užsienio reikalų ministru P.Klimkinu, politikais, pilietinės visuomenės ir nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (438)