Ministrai tęs neformaliuose užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikimuose pradėtą diskusiją dėl ES globalios užsienio ir saugumo politikos strategijos įgyvendinimo plano, ypač daug dėmesio bus skiriama saugumo ir gynybos sričiai, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Taip pat į darbotvarkę įtrauktas ES ir Tuniso bendradarbiavimo klausimas, kai rugsėjo pabaigoje buvo priimtas bendras komunikatas dėl ES paramos Tunisui stiprinimo, tuo metu Sirijos klausimu ministrai kalbės Rusijos ir Basharo al Assado režimo vykdomo puolimo Rytų Alepe kontekste.

L.Linkevičius prieš išvykdamas į Liuksemburgą BNS teigė, kad neoficialių pietų metu su ES diplomatijos vadovais ketinama aptarti ir galimų naujų sankcijų Rusijai klausimą dėl jos karinių veiksmų Sirijoje. Jis sako, kad tai yra vienintelė spaudimo priemonė Rusijai, kalbant apie jos įvykdytą Ukrainos dalies aneksiją, situaciją Sirijoje bei „įtampos didinimą, tarptautinių sutarčių nepaisymą“.

„Kadangi žadame derinti ir priimti tam tikrą dokumentą, matysime, kokie bus pasiūlymai. Pasigirsta raginimų svarstyti sankcijas, kaip papildomą spaudimo priemonę iš daugelio valstybių - matyt, apie tai irgi diskutuosime. Tačiau aš girdėjau, kad buvo labai įvairių nuomonių. Mes dėl Sirijos neinicijuojame sankcijų, bet jei tai daro kitos šalys, manome, kad tai reikia svarstyti. Patys esame kalbėję apie papildomų sankcijų įvedimą dėl veiksmų Ukrainoje, esame kalbėję, kad tai yra vienintelė spaudimo priemonė, kurią mes taikome - situacija ten negerėja“, - pabrėžė L.Linkevičius.

Diskusijoje dėl išorinių migracijos aspektų bus vertinami Teisingumo ir vidaus reikalų tarybos rezultatai ir ruošiamasi spalio Europos Vadovų Tarybos susitikimui. Bus aptariama bendra ES pozicija, pagalba trečiosioms šalims bei pastarojo meto aukšto lygio susitikimų migracijos tema rezultatai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)