Politikai taip pat kalbėsis apie saugumo situaciją regione, padėtį Ukrainoje, santykius su Rusija, Rytų partnerystės politikos įgyvendinimą ir svarbiausius Europos Sąjungos darbotvarkės klausimus, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai taip pat kartu vyks į Povonzkų karines kapines, kur pagerbs 1863 metų sukilimo ir Smolensko katastrofos, kurios metu 2010 metais žuvo tuometinis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis ir jo delegacija, aukų atminimą.

Be to, L. Linkevičius dalyvaus Lenkijos tarptautinių santykių instituto ir Lietuvos ambasados Lenkijoje organizuojamoje diskusijoje „Lietuvos ir Lenkijos indėlis į euroatlantinį saugumą“.

Lietuvos ministras Lenkijoje lankysis W. Waszczykowskio kvietimu.

Paskutinį kartą su Lenkijos diplomatijos vadovu L. Linkevičius Varšuvoje susitiko 2015 metais, jam dar nepradėjus eiti užsienio reikalų ministro pareigų.

Lietuvos ir Lenkijos santykius temdo nesutarimai dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties.

„Atvažiuojame su pozityviais lūkesčiais. Tas pasakymas, kad norime „perkrauti“ santykius – tas žodis „perkrauti“ galbūt nelabai vykęs ir šiek tiek devalvuotas norint perkrauti santykius su Rusija, bet mums, Lietuvai, tikrai vertėtų „perkrauti“ santykius su Lenkija, nes tai mūsų strateginis partneris dėl įvairių priežasčių (...). Labai tikimės, kad tokie vizitai bus tam tikras impulsas pradėti daryti daugiau nei darėme iki šiol“, – LRT radijui prieš vizitą sakė L. Linkevičius.

Jis teigė, kad vienas iš jo siūlymų bus atnaujinti dvišalius ekspertų susitikimus.

„Lenkija yra labai svarbus partneris ir mes turime daug ką aptarti iš tikrųjų visuose lygiuose. Ir, beje, ne tik prezidentų ir premjerų ar ministrų (lygyje), bet ir darbo grupes reikėtų atnaujinti, savo laiku jos veikė net penkios įvairiose srityse. Manau, kad irgi pasiūlysiu kolegoms apie tai pagalvoti, kad mūsų ekspertai dažniau susitiktų, derintų stygas ir argumentus, ir mes iš tikrųjų eitume į priekį sparčiau“, – teigė ministras.