Birželio 27 d. Jungtinėse Tautose (JT) Niujorke užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dalyvaus Lietuvos kartu su Komitetu žurnalistų apsaugai (Committee to Protect Journalists) rengiamoje diskusijoje dėl terorizmo keliamų grėsmių žurnalistų saugumui. Niujorke ministras taip pat susitiks su JT Generalinės Asamblėjos 70-osios sesijos pirmininku Mogensu Lykketoftu, JT Generalinio Sekretoriaus pavaduotoju politiniams reikalams Tayé-Brooku Zerihounu, JT Sekretoriato Politinių reikalų departamento Europos padalinio vadovu Leventu Bilmanu. Susitikimų metu ministras aptars Ukrainos, Rusijos, migracijos, vystymosi darbotvarkės iki 2030 metų įgyvendinimo, taip pat JT darbotvarkės taikos ir saugumo srityje klausimus.

Vašingtone L. Linkevičius susitiks su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Richardu Stengeliu ir JAV valstybės sekretoriaus padėjėja Europos reikalams Victoria Nuland, bus surengti dvišaliai ministro susitikimai su JAV senatoriais Tomu Cottonu, Richardu Durbinu, Johnu McCainu, JAV gynybos departamento vadovybe, planuojami susitikimai su JAV Prezidento patarėja nacionalinio saugumo klausimais Susan Rice, JAV viceprezidento Joe Bideno patarėja Anna Makanju. Susitikimų metu bus aptartos aktualios transatlantinės darbotvarkės bei dvišalių Lietuvos ir JAV santykių temos: artėjantis NATO valstybių vadovų susitikimas Varšuvoje, Lietuvos ir regiono saugumo užtikrinimo priemonės ir sąjungininkų parama šioje srityje, padėtis Ukrainoje, energetinio ir informacinio saugumo klausimai. Daug dėmesio bus skirta artėjančiam NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje ir pasirengimui reaguoti į kylančias grėsmes.

Vašingtone ministras taip pat susitiks su nevyriausybinių organizacijų vadovybe, dalyvaus apskritojo stalo diskusijose McCain institute, The Hudson institute ir Nacionaliniame spaudos klube, dalyvaus Lietuvos ambasadoje organizuojamame renginyje Lietuvos tarptautinio pripažinimo 25-mečiui paminėti ir Šiluvos Švč. Mergelės Marijos koplyčios 50-mečio jubiliejaus minėjime.