"Mane sukrėtė žinia apie Japonijos žurnalisto Kenji Goto (Kendzio Goto - BNS) nužudymą. Tai yra pasibaisėtinas terorizmo aktas, dar kartą patvirtinantis, kad Islamo valstybe save vadinanti grupuotė ISIL yra blogio įsikūnijimas", - rašoma sekmadienį išplatintame UR ministro pareiškime.

L.Linkevičius pareiškė nuoširdžią užuojautą K.Goto ir kito teroristų nužudyto Japonijos piliečio Haruna Yukawa (Haruno Jukavos) šeimoms ir artimiesiems.

"Kartu palaikau japonų tautą ir vyriausybę, kuri nenusileidžia teroristams ir stoja į kovą su jais. Lietuv visada buvo, yra ir bus kovotojų prieš terorizmą gretose", - rašoma pareiškime.

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) šeštadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuris rodytų, kad įkaitui 47 metų japonų žurnalistui K.Goto buvo nukirsta galva.

Praėjusią savaitę IS prisiėmė atsakomybę už galvos nukirtimą kitam įkaitu laikytam japonui kontraktininkui H.Yukawai, pasibaigus 72 valandų terminui, iki kurio džihadistai reikalavo Tokijo sumokėti 200 mln. dolerių (175 mln. eurų) išpirką.