„Tai kartu yra priminimas mums visiems, kaip svarbu pereiti nuo žodžių prie realesnių darbų, kalbant apie specialiųjų tarnybų sąveiką, bendradarbiavimą, pasikeitimą informacija“, – BNS penktadienį sakė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, teroro aktai organizuojami iš anksto, todėl informaciją apie teroristų planus labai svarbu gauti ir ja keistis.

„Tai yra dar vienas stresas ir priminimas, kad pasaulis turi labai rimtai susirūpinti. Tai, kad mes pasakome, kad jie nelaimės, tai čia akivaizdu – be abejo, kad jie negali laimėti. Bet auka per daug didelė ir žala per daug didelė, kad tai tiesiog tik stebėti ir tik užjausti. Mes turime realiai pakeisti situaciją ir tą padaryti nedelsiant“, – kalbėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

L.Linkevičius sakė esąs pasipiktinęs ir nusivylęs, „kaip toli gali nueiti tokia beprotybė“.

„Tai yra bailiai, kurie prisidengę neva kažkokiomis vertybėmis žudo civilius žmones, taip pat ir vaikus, ir tiesiog užsitarnauja visiško pasmerkimo. Tai turėtų jie suvokti ir turėtų suvokti visuomenės – visos religijos, visos kultūros“, – sakė ministras.

Penktadienį ministras vyks padėti gėlių prie Prancūzijos ambasados, ryte jis pareiškė užuojautą dėl išpuolio.

Jis dar kartą patvirtino, kad kol kas nėra žinių, kad Prancūzijoje būtų nukentėję Lietuvos piliečiai, tačiau situacija ir toliau atidžiai stebima, laukiama papildomos informacijos.

L.Linkevičius atkreipia dėmesį, kad į Prancūziją vykstantys lietuviai turėtų būti atidūs, sekti vietos valdžios rekomendacijas.

„Nėra taip, kad mes nerekomenduotume vykti į Prancūziją, to nėra, bet vis dėlto atidumas, budrumas nepaprastai svarbus šiomis dienomis. Matome, kas vyksta ir susibūrimo vietose labai atidžiai reikia sekti valdžios institucijų instrukcijas, rekomendacijas“, – pabrėžė ministras.

Bent 84 žmonės žuvo Prancūzijos pietiniame pajūrio kurorte Nicoje, kur sunkvežimis buvo nukreiptas į minią, susirinkusią švęsti Bastilijos paėmimo dienos. Estijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad per išpuolį Nicoje nukentėjo ir du Estijos piliečiai.