"Aš tikiuosi, kad EK prezidentas išsklaidys tuos klausimus ir galbūt tuo vizitu pasieks kažkokią pažangą", - Eltai teigė L. Linkevičius.

"Jis (vizitas. - ELTA) galbūt ir nelabai tinkamu laiku, tuo metu, kai Rusijos vykdoma agresija prieš Ukrainą nė kiek nesustojusi", - pridūrė ministras.

EK atstovai pranešė, kad Ž. K. Junkeris priėmė kvietimą birželio 16 dieną apsilankyti Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonominiame forume.

Pasak L. Linkevičiaus, santykius tarp Rusijos ir Vakarų pagerintų Maskvos pasiryžimas laikytis tarptautinių teisės normų ir agresijos Ukrainoje sustabdymas.

"Šiuo metu mes negalime pastebėti, kad yra pagerėjusi situacija ir kad būtų ženklai, parodantys gerą valią ir norą keisti tą situaciją iš Rusijos pusės. Todėl ir kelia klausimų ir abejonių laikas ir tikslas tokių vizitų", - Eltai teigė ministras.

ES šalys dėl Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos Maskvai yra įvedusios ekonomines sankcijas. Dėl jų pratęsimo Bendrijos šalių vadovai turėtų apsispręsti iki liepos pabaigos.