Teismas spręs dėl kardomosios priemonės skyrimo – suėmimo arba paleidimo už užstatą.

„Mes nuolat palaikome ryšį su mūsų ambasada Tbilisyje. Galiu pasakyti, kad, mūsų žiniomis, 12.30 valandą bus teismo posėdis, dalyvaus mūsų konsulas. Situaciją sekame, palaikome ryšį su advokatais ir artimaisiais – žmona ir tėvu. Kaip minėjau, jam pateikti ekonominio pobūdžio kaltinimai. Dar kartą pasikartosiu, kad oficialios informacijos mes negauname, gauname tik savo kanalais. Pagal Gruzijos įstatymus jie neprivalo jos teikti, kadangi tai administracinio pobūdžio byla“, - po Vyriausybės posėdžio sakė ministras.

Pasak L. Linkevičiaus, ambasados žiniomis, įtarimai S. Vaitkevičiui susiję su šių metų balandį nutraukta byla.

Gruzijoje atnaujinta šių metų balandį nutraukta byla, kurioje figūravo S. Vaitkevičius. Neoficialiai teigiama, kad parduodamas verslą jis buvo įsipareigojęs partneriams sumokėti 2 mln. JAV dolerių, bet pažado esą neįvykdęs.

DELFI primena, kad ankstų trečiadienio rytą Gruzijoje buvo sulaikytas buvęs didžiausio mažmeninės prekybos tinklo „Ioli supermarket“ Gruzijoje vienas savininkų S. Vaitkevičius. Pasak jo sutuoktinės, šį verslą pastaruoju metu vyras buvo pardavęs.

V. Vaitkevičienė pasakojo, esą per advokatus sužinojo, kad vyro buvo klausinėjama, kaip jis susijęs su buvusia valdžia.

„Advokatai su prokurorais šnekėjosi ir to pokalbio metu paaiškėjo, kad jį sieja su buvusia valdžia, kad jis duodavo kyšius, kad buvo susijęs su valdžia ir su Dariumi Jurgelevičiumi, kuris, kiek man žinoma, yra buvęs premjero V. Merabišvilio patarėjas", - naujienų agentūrai BNS pasakojo verslininko žmona.

Kaip žinoma, Gruzijoje po parlamento rinkimų į valdžią atėjo dabartinio prezidento Michailo Saakašvilio priešininkas, milijardierius Bidzina Ivanišvilis, kuris laikomas prorusišku politiku. B. Ivanišvilis vadovauja koalicijai „Gruzijos svajonė".