„Nesiūlyčiau kolegai Lavrovui ieškoti priešų, kas jau tapo tradicija. Mes gerbiame rusų kultūrą, mes organizuojame renginius, į kuriuos atvyksta intelektualai, žurnalistai, rašytojai, politologai. Žodis rusofobas čia visiškai netinkamas, jeigu būtų toks žodis kaip „kremliofobas“, tai čia sutikčiau, nes mes Rusiją atskiriame nuo dabartinės jos valdžios politikos“, - BNS penktadienį sakė L.Linkevičius.

S.Lavrovas interviu Švedijos dienraščiui „Dagens Nyheter“ teigė, kad anksčiau Lietuva su Rusija planavo bendradarbiauti tranzito į Karaliaučiaus, ekonomikos srityse, tačiau „Lietuva kažkodėl tapo pačia rusofobiškiausia valstybe Baltijos šalyse“.

Jis taip pat kritikavo teisme nagrinėjamą Sausio 13-osios bylą.

„Gaila, senyvo amžiaus žmones, kurie nepuolė jokių civilių, tik tiesiog gynė televizijos centrą, vykdė įsakymus, iki šiol tampo po Lietuvos teismus ir mėgina apkaltinti visomis mirtinomis nuodėmėmis. Manau, kad tai niekinga ir negarbinga“, - sakė S.Lavrovas.

Sovietų Sąjunga kilniai pasielgė. Niekas nesiėmė jokių mėginimų sulaikyti Baltijos šalis prievarta, nors šalyje buvo įvairiausių emocijų šia tema, kurių nenagrinėsiu. Išėjo gražiuoju, išsaugodami ryšius. Jokio dėkingumo už tai niekas nepamatė ir neišgirdo“, - pridūrė jis.

Tuo metu L.Linkevičius Rusijos užsienio reikalų ministro žodžius pavadino propaganda.

„Čia irgi tas menas sukeisti veikiančius asmenis, priežastis su pasekmėmis, faktus“, - sakė ministras.

Jis pabrėžė, kad pati Rusija atsisako bendradarbiauti byloje dėl sovietų agresijos 1991 metais.

Sausio 13-osios byloje dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui teisiama per 60 kaltinamųjų, dauguma iš jų teisiami už akių, nes slapstosi Rusijoje arba Baltarusijoje.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.