Susitikime su A. Haines aptartas artėjantis NATO vadovų susitikimas, JAV ir sąjungininkų žingsniai užtikrinant NATO rytinių narių saugumą. Daug dėmesio skirta Minsko susitarimų įgyvendinimui ir būtinybei remti Ukrainą, aptarti informacinio saugumo ir kovos su propaganda klausimai.

„Labai vertiname JAV lyderystę siekiant, kad NATO vadovų susitikimas Varšuvoje būtų sėkmingas, ir, kad jame būtų priimti konkretūs sprendimai dėl didesnio NATO buvimo Lietuvoje ir mūsų regione. NATO viršūnių susitikimas turi tinkamai įvertinti pasikeitusią geopolitinę situaciją ir nusiųsti aiškią žinią apie Aljanso pasirengimą ginti savo nares“, – sakė ministras.

A. Haines dėkojo Lietuvai už indėlį kovoje prieš terorizmą ir šią savaitę priimtą sprendimą siųsti į Iraką karinius instruktorius ir civilius tarnautojus, kurie prisidės prie JAV vadovaujamos koalicijos kovoje su teroristine grupuote „Daesh“.

Ministras taip pat dalyvavo apskritojo stalo diskusijoje su Vašingtone įsikūrusių įtakingų nevyriausybinių organizacijų vadovybe ir ekspertais. Diskusijoje aptarti saugumo, Rusijos keliamų grėsmių, agresijos prieš Ukrainą klausimai ir referendumo Jungtinėje Karalystėje rezultatų įtaka transatlantinei bendruomenei. Diskusijos dalyviai dėkojo Lietuvai už jos aktyvų vaidmenį ir principingą poziciją dėl Rusijos agresijos ir pagalbos Ukrainai bei kitoms ES Rytų partnerystės šalims.

L. Linkevičius taip pat lankėsi nacionaliniame radijuje „National Public Radio“, „Voice of America“ Rusijos redakcijoje ir davė interviu saugumo, NATO, sankcijų prieš Kremliaus agresyvią politiką ir „Brexit“ klausimais.

Ministras taip pat susitiko su nevyriausybinės organizacijos „Carnegie Endowment for International Peace“ prezidentu.

Vašingtone ministras dalyvavo ir Lietuvos ambasados JAV kartu su Lietuvių komitetu parengtos Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bazilikoje Vašingtone įkurtos lietuvių Šiluvos Dievo Motinos koplyčios 50 metų minėjimui skirtos parodos atidaryme.

Renginyje taip pat dalyvavo Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė ir kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Lietuvių Šiluvos Dievo Motinos koplyčia buvo pašventinta 1966 metais.